Bécs: Tramwaytag 2005.

Bécs már egy régóta hiányzó város a honlapomról. Nem azért, mert túl kevés képem lenne róla, nem, sőt, inkább az a gond, hogy a temérdek képet nehezen tudom úgy tematizálni, hogy kompakt módon, kis helyet foglalva felkerüljön ide. :-) Most azonban nem hagyom tovább gyűlni őket. Legutóbb egy különleges apropó kapcsán látogattunk Bécsbe: 2005. június 11-én rendezték meg az idei Tramwaytagot, vagyis a villamosok napját.

A Ringen vagyunk, vagyis a város belső körútján, a Wiener Linien alacsonypadlós villamosa, egy ULF közeledik felénk (ULF = Ultra Low Floor, vagyis különösen alacsony padlós villamos), persze mi kicselezzük, és a másik irányba megyünk. Hamster helybéli ismerőse, Heinz Heider - akinek neve villamosmániás körökben már jól ismert régi budapesti fotójairól - kísért el minket.

A Schwedenplatzról ráhordó nosztalgiavillamosok közlekedtek a Brigittenau-i kocsiszínbe, vagyis az idei, 21. tujanap helyszínére. A képen egy M1 motor- és egy m3 típusú pótkocsiból álló szerelvényt látunk. Bécsben ebből a típusból annyi működőképes vonat megmaradt, hogy akár egy teljes vonalat is ki lehetne adni velük! És akkor még nem is beszéltünk a világ más tájain megbújó M kocsikról!

A Miskolcról is ismerős E1+c3 szerelvény halad a 21-esen. Szó van arról, hogy a vonalat a továbbépülő 2-es metróval fogják kiváltani.

A 1269. pályaszámú pótkocsi már erősen lelakott állapotú, lehet, hogy nem sokáig fut már bécsi síneken.

És már itt is vagyunk a kocsiszín előtt, jó kis villamos-tumultus alakult ki a különböző nosztalgia- és forgalmi kocsikból!

Ide is egy ULF érkezett meg a 31-es vonalon. Csak hogy nagyjából el tudjuk helyezni a helyszínt a térképen, nem messze vagyunk a Hundertwasser-féle szemétégetőtől. :-)

A belvárosból ráhordó járatokon kívül kb. 10-15 perces rövid körutakra indultak más múzeumi kocsik, olyanok, amelyeket általában nem szoktak az utcára kivinni. A képen egy 1903-as építésű G4-es kanyarodik ki a remízből.

A kocsiszín ketté lett osztva: a bal oldali csarnokokban folyt a napi munka, ezeket lezárták a látogatók elől, a jobb oldali rész a vendégeké volt. Nem rossz vágánykapcsolatok, mi? :-)

Továbbmenve ez a 6408. pályaszámú, GP jelzésű munkakocsi fogadott minket, akit most alkalmi színpadként is fel lehetett használni. A rendezvény előtti héten Bécs utcáit járta, a tujanapot reklámozandó.

Egy régi ismerős volt ez a kis ortopéd Steyr minibusz, ők a nyolcvanas évek végén - kilencvenes évek elején a belvárosi szűk utcákban jártak. Hogy miért is ismerős? A vasfüggöny lehullásának idejében, ha jól emlékszem, valami "Bécs üdvözli Budapestet", vagy valami hasonló című rendezvénysorozat részeként vendégszerepeltek a budapesti 15-ös vonalon is. Emlékszem, minden Ikarus 415-ös busz háta mögött ment egy ilyen, szorosan követve a forgalmi BKV-kocsit, nehogy eltévedjen. :-))))

Most a Wiener Linien közlekedési társaság kiadványait, a cég történetét bemutató könyveket árusítottak benne.

De bemutatták az ő utódját is, ezt a Volkswagen kisbuszt itt láttam életemben először.

Persze villamosnap lévén a legfontosabbak a villamosok, nézzük is, miket állítottak ki. A 6150. psz. MR (M típusból kialakított) munkakocsi szintén szuvenírboltként funkcionált, többek közt könyveket, villamosmodelleket árusítottak benne.

A kiállított egykori forgalmi, ma már múzeumi vagy nosztalgia kocsik pedig az egykor innen kiadott szerelvények kinézetét tükrözte: a 32-es viszonylatra feltáblázva például egy újabb érdekesség állt: az F sorozatú 746-os első fele hagyományos kéttengelyes...

...míg utánfutója már az E kocsikat idéző forgóvázas. A kéttengelyes L4 sorozat utolsó kocsijait már így gyártották le az 1960-as évek első felében, így maradt elől a kéttengelyes dizájn, megtoldva egy utánfutóval.

Hozzácsatolva egy kéttengelyes l3 pótkocsi, vagyis a két kocsi eredete valahol ugyanaz. :-)

A 4078. pályaszámú M motorkocsihoz...

...az 1110. c3 pótkocsit csatolták, ez az összeállítás (Halbstarke Garnitur, aminek pontos jelentését nem ismerem, talán a lényeg az lehet, hogy csak a vonat fele volt akkoriban korszerű, a motorkocsi egy öregecske(dő) síndöcögény) évekig jellemző volt az 5-ös vonalra.

Természetesen egy rövid, háromrészes ULF is látogatást tett itt.

A Wiener Lokalbahn (avagy a bádeni HÉV) színeiben a 200-as psz. szalonkocsi állt itt. Ezt a négytengelyes, forgóvázas kocsit 1899-ben építette a Grazer Waggonfabrik. Történetét itt lehet elolvasni. 1955-ben egy bécsi vasútbarát egyesület (Verband der Eisenbahnfreunde, VEF) tulajdonába került, 1977-ben újították fel úgy, hogy mind a bécsi városi-, mind a bádeni HÉV-szakaszokon üzemelhessen, ugyanis a több mint 100 éves üzemeltetés alatt a felsővezetékhálózat áramrendszerét többször is megváltoztatták.

Így a kapcsolókészüléke is csak kinézetében egyezik meg az eredetivel, működésében nem.

Mellette villamos alkatrészeket is meg lehetett vásárolni; jól látom, még rádió berendezéseket is?!?

Bolhapiac: kalauz kézitáskától kezdve, viszonylattáblákon keresztül, még a metró utastájékozató tábláit, matricáit is meg lehetett vásárolni.

Mivel Brigittenau kocsiszín ma a munkakocsik egyik fő telephelye, természetesen további speciális járművek is ki voltak állítva, mint például a Postaládának becézett hókotró, homokszóró pótkocsijával együtt (balra), vagy a 6133. psz. KO2 nyitott, motoros teherkocsi, egy tartálykocsival csatolva.

Emlékérem-veretés.

Kis villamos a kicsiknek...

...nagy színpad és söröskorsók a nagyoknak. :-)

Folytatás >>>

A szöveget és a képeket Báti András készítette, kivéve ahol másként van feltűntetve (C) 2005

Vissza     Tetejére     Fotóalbum     Főlap         Vendégkönyv