Budapest: VEKE-túra 2002

Miután a netről eltűnt egy csomó képem, ugyanakkor egyre többen érdeklődtek a hazai villamosos fotóim után - külföldről is -, elgondolkoztam, hogy milyen képeket is rakjak fel Budapestről. Mert olyan városokban, ahol csak fél-egy napot töltöttem, mint pl. Németországban, kevés képpel is illusztrálni tudtam az ottani villamosokat. Viszont mit rakjak ki ide egy olyan városról, ahol már 1991 óta villamosokat fotóztam, és ne csupán életképek legyenek itt rendszertelenül, hanem minél többet bemutathassak a város villamosüzeméből. Rájöttem: néhányszor különjárattal sikerült körbeutaznom a várost, ezekről képek is készültek, az egyik ilyen a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) néhány tagja által volt megszervezve. Lássuk hát a 2002. július 28-i túrát.

Előző nap állt először forgalomba Budapest első két alacsonypadlós, sorozatgyártású trolibusza a 70-es vonalon, így útban a Bosnyák térre találkoztam is egyikükkel.

Gyülekező a Bosnyák téren, a hivatalosan csak szüneteltetett 44-es villamos megállójában. Innen a rákospataki végállomási hurokba indultunk...

...és ezt egymás után háromszor is megtettük az egykori 44-es vonalon, mivel nem mindenki érkezett meg az indulásra.

Szerelvényünk a 3880-3885 összeállítású UV szerelvény. Csakúgy, mint tavaly, ismét elláttuk a legkülönbözőbb iránytáblákkal.

Nosza, induljunk el a mai 3-as vonalán: a Liget téren vagyunk.

A következő fotómegállás a Határ úti deltavágányokon volt.

De mielőtt a Gubacsi útra mennénk, teszünk egy kört Pesterzsébeten, ha már van egy 31-es táblánk, ám most csak a "Kishurokban", azaz a Török Flóris u.-Nagysándor József u.-Jókai u. útvonalon.

Következik a Gubacsi út, és a 30-as útvonala.

A Mester utca-Haller utca sarkon vagyunk, amelyet egy évvel később átépítettek. Ekkor még csak úgy tudtunk Közvágóhíd felé fordulni, hogy a kereszteződésen túlhaladva visszafogtunk a Haller utcára...

...majd egy újabb irányváltással mentünk tovább nyugatnak. A régi Haller utcai vágányzat érdekessége az volt, hogy itt, Budapesten utolsóként megmaradt a széles úttest szélén fekvő villamosvágány. Ez az átépítéssel megszűnt, a vágányokat középre helyezték.

Közvágóhíd, a különjáratosok csoportképhez gyülekeznek.

Ez a 2-es és 24-es viszonylatok, illetve a Ráckevei HÉV végállomása. Ide a Ganz gyártmányú csuklós villamosok, az ICS-k (Ipari Csuklósok)...

...illetve 1997-98-ban korszerűsített változatuk, a KCSV7-esek járnak.

A 2-es vonalra indulunk a pesti Duna-part mentén.

És már itt is vagyunk a Kossuth tér északi oldalán, a Szalay utcánál, háttérben az Országház kupolájával.

Különjárati "sofőrünk", Feri ezzel bejárta az összes mostani BKV-s vonalat. A Jászai Mari téri végállomáson várjuk, hogy a forgalmi kocsi a 2-esen (KCSV, 1356) elinduljon, majd mi is utánaeredünk.

Fotómegállás a Lánchíd alatti alagút déli oldalán.

Ismét vissza a Haller utca-Mester utca útvonalon, majd rákanyarodunk a Könyves Kálmán körútra, az egykori 23-as, a mai 1-es vonalára. A Népligetnél vagyunk, nekem jobbra van az FTC futballstadionja. A pálya itt kavicságyasként épült át, majd miután a primitív szurkolók ezt az egymás elleni harc eszközeként használták fel (a kavicsokkal dobálták egymást), az 1A villamos kihúzóvágánya már aszfaltozva épült meg, a háttérben lévő kavicságyat pedig egyszerűen leöntötték egy réteg aszfalttal.

Zárt pályás villamosvonal a Hős utcánál: az itt járkáló Tátrák által homokkal feltöltött kavicságyas pálya, a szoci-null-dizájn esőbeálló, a modern kinézetű szürke korlátok, az összeplakátozott lámpaoszlopok és a kovácsoltvas lábú fapad teszi teljessé a stilisztikai káoszt. :-))

Tovább az 1-esen: a közutat már újítják fel a Hungária körúti felüljárón, a villamos még jár. Noha eredetileg a villamospályát ki akarták hagyni a híd teljes felújításából, végül mégis bevették a projektbe, ekkor az 1-es kettévágva üzemelt, és Angyalföld kocsiszín adta ki az ICS-ket a 17-es vonalra! Na de térjünk vissza a tárgyhoz.

A Lehel utcán jobbra fordulunk a 14-es vonalra, ahol menetrend szerint három kocsis Tátrák (T5C5 típus) járnak. A Béke utcán vagyunk, valószínűleg a Rokolya utcánál.

Végighaladunk a még meglévő újpesti vonalon, villamosunk elhalad a Görgey Artúr utcában azelőtt a szülőotthon előtt, ahol megláttam a napvilágot (így már magam is értem, honnan van ez a villamosmániákusság :-)) ), majd a Rákospalota-Újpest vasútállomástól északra rákanyarodunk egy nem akármilyen zárt pályára.

A síneket itt betonlemezekhez erősítették, a vonal úgy épült, hogy a későbbiekben itt haladhasson a 3-as metró a Káposztásmegyeri lakótelepre. Itt, ahol a vágányok eltávolodnak egymástól, egy metróállomás van betervezve. Szemből, észak felől ismét találkozunk egy 14-essel.

Elérkeztünk a Megyeri úti végállomáshoz, a mindenkori budapesti villamoshálózat legészakibb pontjára.

Ismét megvárjuk a forgalmi kocsikat, közben "pisiszünet". :-))

UV a lehető legészakibb ponton. Neeeem, a táblával ellentétben még jó messze vagyunk attól, hogy Zugló kocsiszínbe visszatérjünk!

Folytatás >>>

A szöveget és a képeket Báti András készítette, kivéve ahol másként van feltűntetve (C) 2002-2004

Vissza     Tetejére     Fotóalbum     Főlap         Vendégkönyv