<<< Előzmény: Nordhausen: kis város nagy ambíciókkal

Halle: búcsú a Sváboktól 1.

Jéna, Gotha és Nordhausen után itt volt az ideje, hogy egy nagyüzemet is meglátogassunk. A 260 ezres Halle városához egy 82 kilométeres villamoshálózat tartozik, vonalainak hossza 227,5 km, tehát sok helyen fonódnak a vonalak. Igaz, a sínek itt is túllógnak Halle határain, az 5-ös vonal például Schkopaun, Merseburgon át Bad Dürrenbergig tart, és a közeli ipari nagyvállalatokba is elviszi a dolgozókat (évtizedekkel korábban több helyi érdekű villamosviszonylat is volt, ezek már megszűntek). És hogy miért pont ez lett a cím? Nos, a városba érkezve, ami "villamosügyileg" legjobban megérintett: az egykori stuttgarti (és freiburgi) GT4-eseket március 22-ével kivonták a forgalomból. Ide tehát már későn érkeztünk, pedig itt - Stuttgarthoz hasonlóan - csatolt szerelvényekben is közlekedtek. Na mindegy, nézzük gyorsan, mi van itt még. Sajnos a menetrendünk a sok ide-oda átszervezés miatt fel lett picit borítva (következő napon Erfurtban egy városnéző villamosozásra voltunk hivatalosak), így az eredetileg tervezett fél nap helyett csak jó három óra jutott. Ez pedig kevés.

Amit mindenképpen meg akartunk nézni, az egy nemrég óta elvesztett sín, azaz egy felhagyott pályaszakasz. A 7-es villamossal mentünk a Berliner Brückéhez (Berlini híd), amely baloldalt a háttérben látszik is. A villamos egy a DUEWAG-tól származtatható típus, Siemens-DWA vagy Siemens-Bombardier építésű lehet, hattengelyes, részben alacsonypadlós, MGT6-D típusú kocsi. Két végén egy-egy hajtott forgóváz van, itt a padlószint félmagas. A középső rész alatt két futó kerékpár van.

Belül egy igen praktikus (és jól működő) utastájékoztató tábla található a csuklónál, amelyen a teljes városi hálózat fel van tűntetve. Színes led-ek mutatják a villamos útvonalát: pirossal a már érintett megállókat jelöli, zölddel a hátralévőket, villogó sárgával pedig a következőt (ej, de jó, hogy a piros-zöld kétszínű led a kettő közötti sárgát is tudja! :-)) ). A hangos utastájékoztató berendezéssel ("műtyúk" :-)) ) együtt működve változik.

Régen át is ment a hídon a villamos, de a miattuk megnövekedett többletterhelést már nem bírta tovább. A villamosvonalakat visszavágták, az innenső hídfőig a 7-es, a túloldaliig a ritka 9-es jár. Az 1916-ban épült, szegecselt acélszerkezetű híd egyébként a főpályaudvar és a teherpályaudvar vágányait íveli át 275 méter hosszon. Persze, mivel a volt NDK-ban járunk, az már nem is meglepő, hogy ittjártunkkor éppen a teherpályaudvar vágányait szedték fel.

A villamosok helyett most a 27-es busz megy át a hídon.

A legfelső képen a villamos a mostani "ideiglenes" leszállóhelyen állt. Onnan helytelen vágányon kell visszakanyarodnia ide, az "ideiglenes" felszállóhelyre, a Helmut-von-Gerlach Strassén. Innen a deltavágány-kapcsolaton balra fordulva indul vissza a belvárosba. Ez a vágány egyébként a Freiimfelder strassei kocsiszín hátsó (megkerülő) vágánykapcsolata is.

És ha már itt vagyunk, nézzünk is be. Természetesen a szokásos Gothai motorkocsi itt sem hiányozhat: a kis narancssárga 027-es itt tolatómozdonyként funkcionál. Mint látható, buszok is járnak ide "haza".

Éppen egy kétkocsis, modernizált Tatra T4D-C (C=chopper, szaggatós vezérlés) szerelvény érkezik. Halle a Tátráival is meglepett: jónéhány kocsi (nem csak modernizált) forgóvázcserét is kapott (jobboldalt). Az új forgóváz kerékpár-rugózása MEGI-rugós, mint - ha jól emlékszem - a GT4-eseknél is volt (illetve a miskolci E1 és a budapesti-hannoveri TW 6000-res is ilyen ferde gumirugós), és ha jól látom (a csapágytokok egymáshoz képest mintha szöget zárnának be), a kerékpárok is ívbeállóak (a forgóvázon belül is elfordulnak)?

Tartalék-sor. Na de nézzük csak, mi az ott a bal szélen?

Bizony ezek a félreállított GT4-esek. Az áramszedőt már levették róluk, a 38-ból az utolsó 27 megmaradt példány Romániába kerül elszállításra. A modernizált kocsikat azért vonták ki a forgalomból, mert őket csak ideiglenesen használták az alacsonypadlósak megérkeztéig (nem tudom, én inkább a modernizálatlan Tátrákat dobáltam volna ki a helyükben...).

Ezek után gyalog indultunk át a Berliner Brückén, majd - mivel a 9-es ekkor nem járt - tovább kellett gyalogolni a Steintorig. Itt egy modernizált T4D-C - B4D-C szerelvény halad egy boldog jövő felé :-))) Nem tévedés, az 1-es villamos végállomását (egy városrészt) csakugyan Frohe Zukunft-nak hívják.

Pár métert továbbmenve ismét egy deltavágánnyal találkozunk (ahonnan a 4-es és a 12-es jön), majd még arrébb egy harmadikkal is. Azt már itt észrevettük, hogy a városban (legalábbis errefelé) nincsenek felfestett gyalogosátkelők, általában a kerékpársávok mellett keltünk át (merthogy az meg szinte mindenhol volt, bravó!).

Ennél a harmadik deltánál jön egy 12-es a főpályaudvar felől és egy másik MGT6-D ugyanonnan, a Marktplatz felé. Mi is arra megyünk tovább, nem véletlenül.

Na de közben fotózunk, ami szembe jön. Két modernizált szerelvény, az egyik ismét egy motor+pótkocsis 1-es Frohe Zukunft felé, majd egy motor+motor+pótkocsis 2-es Beesen-be.

Egy 5E viszonylatú villamosra szálltunk, egy modernizálatlan Tatra pótkocsira, a 194. psz. B4D-re, a szerelvény hátsó, harmadik kocsijára, mivel sose tudom, hol áll meg a villamos a megállóban (ez egy ilyen osztrák-német jellegzetesség :-) )...

Folytatás >>>

A szöveget és a képeket Báti András készítette, kivéve ahol másként van feltűntetve (C) 2003

Vissza     Tetejére     Fotóalbum     Főlap         Vendégkönyv