<<< Előzmény: kis délutáni kiruccanás a Kirnitzsch völgyében

A 100 éves halberstadti villamos

Mint azt már korábban említettem, ide, a "Feles városba" (Halberstadt :-)) ) egész véletlenül jöttem, "Szászországiringiai" körútunk ötödik napjára eredetileg Chemnitz és Zwickau volt betervezve, de közbejött az itteni villamosüzem 100. születésnapjára rendezett ünnepség (a szülinap ugyan 2-án volt, de az ünnepséget egy nappal később, szombaton tartották, teljesen érthetően), és úgy döntöttünk, idejövünk. Elvárásaim így nagyok voltak, nehogy hiába jöjjek. Nem jöttem hiába, az itt készült fotóim segítségével sikerült végül felkutatni az NDK teljes villamosgyártásának történetét.

A vasútállomásnál hiába vártuk a villamost, a felvonulás miatt csak valamilyen kiiktatásos menetrend szerint mentek (ha éppen volt kocsi, akkor ment), ugyanis egy kis város kis üzeméről van szó, kevés vonallal és kevés kocsival. Viszont a pótlóbusz jött helyette, vele mentünk el Holzmarkt-ig, ahol már éppen elkezdődött a felvonulás. Futás lefelé a Hoher Weg-en (nem, nem azt jelenti, hogy hóhér út :-)) ). A sort ágyúzó katonák, rezesbanda és csinos pompomos lyányok nyitották meg, mögöttük az első vaskerekű egy nyitott peronos kocsi, Halléból érkezett. Ő az egykori Allgemeine Elektricitaets Gesellschaft Stadtbahn Halle No.4 pályaszámú motorkocsija, a hallei villamosmúzeum őrizte meg.

Mögötte az utolsó eredeti halberstadti, a 31-es, aki az ammendorfi Lindner vagongyárban épült 1939-ben.

Majd szintén egy helybéli, az 1956-ban Gothában épült 36-os pályaszámú LOWA kocsi, vagyis egy ET 54-es.

Mögötte a továbbfejlesztett egységkocsik példányai: a 39-es psz., 1960-ban épült Gothai motorkocsi, hozzácsatolva a 61-es psz., 1969-ben, a csehszlovák CKD gyárban épült, B2-62 típusú pótkocsi (más forrás szerint a CKD 1968-ig építette őket, 1969-ben viszont ismét Gotha épített néhány pótkocsit).

Mögöttük a ma használatos típus halad, a jó öreg Esslingeni, a GT4-es, amilyet korábban Nordhausenben láttunk. A 160-as psz. egyirányú motorkocsi 1964-től 1993-ig Stuttgartban szolgált, eredeti pályaszáma 560-as volt.

A sort a kétirányú GT4-es zárja, ezek Freiburgból jöttek, csakúgy, mint Nordhausen esetében. A 164-es psz. kocsi már a helyi fekete-zöld színeket viseli, eredeti pályaszáma 106. Tökre tetszik, amikor egy ilyen kétirányú "B" véggel előrefelé halad: úgy jön, mintha menne. :-)

Egy kanyar balra a Dominikanerstrasséra, majd egy kanyar jobbra a Gröperstrasséra, a szintén 100 éves kocsiszín felé. Hihetetlen, de a tömeg ellenére sikerült egy olyan képet is csinálnom, amibe nem lógott be senki! :-)

A Gröperstrasse egyre szűkebb, itt már egyvágányozás van. Na meg pompomos lányok!

A Huystrasse sarkánál egy utolsó lendületvétel, és felkapaszkodnak a döcögények a kocsiszínhez. Mi is bemegyünk utánuk: a kocsiszíni nyílt nap volt az esemény második attrakciója.

A csarnok mellett ma már büféként üzemel az a REKO motorkocsi, aki tavaly még jókedvűen döcögött végig Halberstadt 3-as vonalán. 29-eskét 1933-ben építette a Lindner vagongyár, majd 1975-ben REKO-sították Berlin Schöneweidében.

A 166-os kétirányú GT4-es még a freiburgi piros-fehér-piros színeket hordja (ex-104 psz.). Jobboldalt a 154-es (ex-Stuttgart 547.) és a 159-es (ex-Stuttgart 564.) egyirányú pihen.

Egy félkész (vagy netán alkatrészbázis?) kocsi még a stuttgarti színeiben. Vagy a nordhauseniben, ugyanis azt hallottam, hogy azóta onnan is kaptak használt kocsit. És hogy min áll? Lebetonozott, kúszóváltó-sínszálakból összerakott vágányon.

Itt is egy egyirányú (153., ex-stuttgart 648.) és egy kétirányú (165., ex-freiburg 108.) GT4-es. Szegények hiába állnak a kocsiszíni csarnok kapujánál, előttük színpadot állítottak fel a további előadások számára.

A 153-as egyirányú kocsi hátsó szükség-vezetőállása felnyitva, kocsiszíni mozgásokhoz.

A szomszédos csarnokban vagyunk: egy, a Gothaiakra megtévesztésig hasonlító CKD T2-es motorkocsit látunk, 1966-ban épült. Sok időnk nem lévén, útnak indulunk.

Végiggyalogolunk a Gröperstrassén, egy csomó fotós vár lesben. Ugyanis a felvonuláson részt vett kocsik egész nap utasokat is szállítottak, hol ez, hol az, félóránként. Ez volt a nap harmadik attrakciója. Nemsokára, a Hoher Weg aljában szembe is találkozunk a már látott Gothai szerelvénnyel. A háttérben ugyan van egy templom...

...de ha megfordulunk, ott is van egy. Pár utcával arrébb még több és még nagyobbak. Előtérben viszont egy halberstadti-zöld egyirányú GT4-es (156., ex-Stuttgart 550.), fel is szállunk rá. Ja igen, a nap negyedik attrakciója: a tömegközlekedés ingyenes!

Hogy-hogynem, véletlenül az egyik vasút-villamos kereszteződésnél találtuk magunkat. Ilyenből kettő is van a Halberstadt-Blankenburg vasútvonalon, ezeket tavaly már láttam a vonatból. Igaz, eredetileg a vasútállomásra siettünk volna, csak rosszfelé. Akkor, ha már itt vagyunk, fotóztunk párat. Érdekes, hogy a villamos sínszálai meg is szakadnak a keresztezésnél.

És íme a vonat Blankenburg felé. Furfangos ez az Y-kitérő: a csúcsa egy balos kitérőé, a keresztje egy jobbosé.

Nemsokára jött a villamos is, ismét a 156-os. Igazából jöhetett volna kicsit hamarabb is, akkor a sorompónál várakozva lehetett volna lefotózni.

Visszafelé elkaptunk még egy kocsit a főpályaudvar felé (155., ex-Stuttgart 551.), aztán siettünk tovább Lipcsébe.

Összefoglalva: egy kis üzem egy elég jól szervezett ünnepséget hozott össze, gratulálok nekik, és kívánok nekik még legalább ennyi év üzemet. Tudni kell, hogy az üzemet folyamatosan a bezárás, megszűntetés fenyegeti. A pénzügyi nehézségek mellett igen kevés az esély új járművek vásárlására, bár tavaly már vendégeskedett itt a nordhauseni 101-es psz. Combino, az utasok megelégedésére. Hát, reméljük a legjobbakat!

Folytatás: Lipcse: az alacsonypadlósok fellegvára >>>

Vissza     Tetejére     Főlap         Vendégkönyv