Villamossors: szerep a Sorstalanságban 1.

Kertész Imre irodalmi Nobel-díjat kapott Sorstalanság című regényéért, Koltai Lajos pedig filmet rendez a műből. Hogy ennek miért van hírértéke egy vaskerekűekkel foglalkozó honlapon? Mert vannak benne villamosos jelenetek! Tekintve, hogy a film a II. Világháború idején játszódik, nem akármilyen döcögényekre volt szükség. Így már rögtön, a 2004-es év első heteiben egy kellemes meglepetés érte a budapesti villamosbarátokat.

Január 31-e: első villamosos forgatási helyszínünk a Keleti pályaudvar melletti Festetics György utca, járművünk pedig nem más, mint a Lőrinci Iker 1911-ből, azaz a BLVV (Budapest Szent-Lőrinci Helyi Érdekű Villamos Vasút) 21-es és 22-es pályaszámú, favázas, tízablakos iker motorkocsija. Róluk ezen az oldalon találsz bővebb információkat, NZA és SzigDani virtuális tollából.

Forgatási szünet. Mindenki beáll a kezdőképnek megfelelően, és várják a következő felvételt. A háttérben egy 80-as troli suhan el.

Csapó... sokszázharmincnégy! Hiába, no, aki egyetlen kamerával dolgozik, sokszor játszatja el egymás után ugyanazt a jelenetet, hogy elég vágókép legyen. :-)) Vagy túl rosszmájú vagyok? :-)

Aztán, a jelenet végefelé, amikor már a statiszták nagy része elment a villamos elől, szabad út nyílt nekem.

És ismét újabb felvételre állnak fel. A lovasoknak a legkönnyebb beállni a kezdőpozícióba, az ő helyük meg volt jelölve. :-) És így tovább...

Közben a 24-es villamosok terelőútra kényszerültek: a Baross tér helyett a Blaha Lujza tér felé mentek egy fél napig. Persze ilyen kis időre nem csináltak nekik új iránytáblát, ebből is látszik, a Hannoveri kijelzője milyen jól sikerült: nekik bármelyik végállomás kipörgethető a viszonylatszám mellé.

Épp időben értem vissza a Festeticshez, a forgatásnak vége volt, a villamos pedig visszaindult Ferencváros kocsiszínbe. Nem sokkal később utánaeredtem egy 24-essel.

Hál'istennek nem siették el a kocsiszíni menetet, előbb elmentek Közvágóhíd felé, onnan jöttek vissza a Haller utca-Mester utca irányban. A Vágóhíd-Mester saroknál készült a kép.

Következő nap, egy újabb városrész: Újpestre indultam. A 12-es villamos nem közlekedett egész nap, a 14-es pedig Angyalföld forgalmi telepnél fogott vissza. Jéé, én még sose láttam ebben az irányban villamost haladni, a rövid életű 11-es és a mai 12-es pont a másik irányban használta (-ja) a vágánykapcsolatot.

De legalább az élelmesebbek rájöttek, hogy a 12-es viszonylat alsó és a 14-es felső végállomását egyszerre kipörgetve alkalmazkodni lehet a vágányzárhoz, bármennyire is sufni-tuning megoldás.

Február elseje. Mai forgatási helyszínünk az István út-Görgey Artúr utca sarok. A Lőrinci Iker mellett újabb szereplőnk is van: a 436-os motorkocsi...

...továbbá öreg verdák, ennek a feketének a márkáját is csak úgy tudtam beazonosítani, hogy a pótkerék dísztárcsáján ott figyelt a Mercedes jel.

A 436-os a Budapesti Városi Villamos Vasút L típusú motorkocsija, 1913-ból. Ő most csak statisztált, amíg a tegnapi kellék, az Iker, aktív szereplője volt a felvételeknek.

Újpest-Központ irányában haladt el a kamerák... bocsánat, a kamera :-)) előtt, kb. ötven-száz alkalommal. :-) Aztán szedőcsere, vissza a kezdőpontba, ismét szedőcsere, és újabb menetek.

Ezt a fényképet 1944-ben készítettem, egy hideg, ködös, téli reggelen. Jajj, lebuktam: mi az a ködfejlesztő?!? Meg az az antenna?!? Meg az a lakótelep?!? Na, látom, a bakivadászoknak ebben a filmben is teremhet még babér. :-))

Folytatás >>>

A szöveget és a képeket Báti András készítette, kivéve ahol másként van feltűntetve (C) 2004

Vissza     Tetejére     Fotóalbum     Főlap         Vendégkönyv