Budapest: Éjszakai kalandok Évával

Ismét villamos érkezett Bécsből, de ezúttal nem Miskolcra, hanem Budapestre, mégpedig a bécsi Wiener Linien közlekedési vállalat 6117-es pályaszámú, EM típusú sínmérő kocsija, becenevén Eva (Éva). Vele kutatás-fejlesztési terv keretében pályadiagnosztikai méréseket végeztek három éjszakán keresztül, így mondhatjuk: éjszakai kalandokba bonyolódtam Évával. :-)))) Ez a kocsi egy 1968-as SGP építésű E1-es kocsiból lett kialakítva, ugyanabból a típusból, mint amelyek Miskolcon is járnak.

A kocsi természetesen tréleren érkezett, közúton. Így egyszerűbb és gyorsabb. A BKV pályafenntartóinak bázisán pihent nappal, ez Ferencváros kocsiszín és a vasút közötti területen található meg.

Hogy a munkálatokhoz teljesen szabad mozgástere legyen, és hogy ő se tartson fel más járművet, üzemzárás után indult útnak, 2004. szeptember 7-ére virradó éjszakán, nem sokkal éjfél után.

Tesz egy deltázást Ferencváros kocsiszínben, hiszen a kocsi egyirányú, nem mindegy, melyik irányba néz (előrefelé gyorsabb és kényelmesebb vezetni).

Tolatva indul ki az 1-es vonalára...

...majd Népligetnél tesz egy hosszabb pihenőt. Talán még nem ért haza minden forgalmi kocsi a hálózatról?

EM jobbról.

EM balról.

EM oldalról.

EM hatásvadász beállításban, háttérben a Volánbusz népligeti pályaudvarával.

Továbbra is tolatva az 1-es Salgótarjáni utcai megállójába, ahonnan a 37-es vonalán mennek tovább a Nagykörútra, innentől kezdve orral előrefelé.

Nem, ez nem UFO-jelenség. Ez a mérőkocsi és gumikerekes kisérőjének fénye a kihalt Salgótarjáni utcában a Fiumei útról nézve. Innen tovább a Blaha felé, majd egy hurok a 6-os vonalán először Buda felé.

Hál'istennek a Móricz Zsigmond körtéren a BPI-210 rendszámú busz útját állta a mérővillamosnak, így itt is sikerült lefotózni, méghozzá egy éjszakai járat társaságában. Első látásra nem is egyértelmű, hogy a kép vajon hol készülhetett, talán Bécsben? Esetleg Miskolcon? :-))

Egy kis kitérő, mert levágtuk az utat: az Astoriánál éppen a felsővezeték kígyózását állították be. Ez az Éva útjától mondjuk független volt, de ha már így megálltak ketten, egyszerűen nem lehetett kihagyni ezt a két szép nagy Merdzsót, hogy lefotózzuk! :-)

Épp időben érkeztünk meg a Nyugati térre. 2 óra 42 perc, a tuja is megérkezett, kissé túlexponáltam a képet, sok volt a fény az előző helyszínekhez képest :-(. Mindenesetre rendesek voltak a srácok, néha-néha megálltak egy fotó erejéig...

...de előfordult az is, hogy ők magukat fotózták le egyik-másik megálláskor. Itt a Margit hídon például jól jött az a sínhegesztő brigád, akik belógtak az űrszelvénybe.

Futás vissza: egy fotó...

...meg mégegy fotó, háttérben az Országházzal. Kár, hogy éjjel már nincs a Duna felől kivilágítva.

Amit a budai hálózaton nem lehet kihagyni: Moszkva tér.

Visszafogás a 18-as felé...

...helytelen irányban...

...viszont tolatva, így úgy megy, mintha jönne.

És végül a Várfok utca alatti alagútban. Innen a Blaháig még követtük, de ekkor úgy tűnt, visszamegy Ferencvárosba, így mi is hazamentünk.

Következő éjjelen a 62-es vonalát utazták be a Mézeskalács térig, harmadik alkalommal pedig az 1-es vonalon mentünk végig, Hamster közvetítésével fel is jutottam a fedélzetre, képek majd jönnek onnan is!

A szöveget és a képeket Báti András készítette, kivéve ahol másként van feltűntetve (C) 2004

Vissza     Tetejére     Fotóalbum     Főlap         Vendégkönyv