<<< Előzmény: Gera, avagy az NDK hagyatéka

Erfurt: hova tűnt KT4??? 1.

Második napunk végén megérkezünk Erfurtba, egy 1250 éves városba. Eddig még mindig nem találkoztunk fotózásra alkalmas időjárással, ráadásul ideérve majd' elfújt minket a szél. Álmosan, fázva, csak egy cél lebegett előttem: felszállni a villamosra, és a szállásra menni.

Az éjszakai N5-össel mentünk Steigerstrasséig. Ez egy háromrészes Combino, kialakítása majdnem megegyezik a nordhauseniekével, a színvilága kicsit szürkébb, mondhatnám barátságtalanabb.

Reggel újult erővel vágtam neki a fotózásnak, rögtön itt van egy MGT6-D, hasonló a Halléban látottakhoz, a különbség az, hogy ez egyirányú kocsi. A kép a Steigerstrasse-i végállomáson készült, ahol ma egy hurokvágány van a környező utcákban.
Forrás: Strassenbahnen zu Ulbrichts Zeiten *
De ez nem volt mindig így, évtizedekkel ezelőtt, még a kéttengelyesek korában itt egy fejállomás volt, ahogy a fenti képen látszik. A beérkező vonat megközelítette az előtte otthagyott pótkocsit, összecsatolták őket, majd a kihúzóra tolta, de eközben a hátsó pótkocsit lecsatolták. A kihúzóvágányról már ezzel az új pótkocsival indult vissza (a képen baloldalt), az eddigit itthagyta a következő motorkocsinak (jobboldalt).

Na de térjünk vissza a jelenbe. Ez az előző, 70 százalékban alacsonypadlós DUEWAG/Siemens csuklós belseje.

Egyirányú lévén hátul tetszetős "klubhelyiség" jön létre :-), ahonnan mindent jól lehet látni. Érdekes a padlókivágás a kerekeknél: itt arra kellett ügyelni, hogy a jármű forgóvázas, az utastérbe benyúló kerékburkolatok azért ilyen ferdék.

Mestska és én a főpályaudvarnál különváltunk: ő Weimarba látogatott, nézelődni, addig én itt maradtam villamosozni. Na ekkor már fúrta az oldalamat: hova tűntek a KT4-esek, hiszen szinte minden erfurti képen KT4D-ket lehet látni, ehhez képest én csupa alacsonypadlóst látok. Itt is két, ötrészes Combino megy az átépítés alatt álló főpályaudvarnál.

És továbbra is csak alacsonypadlósok: az 5-össel elmentem a másik végállomáshoz, Zooparkhoz, vaktában, hátha van ott valami érdekes.

És van is: ott balra, szintén egy kiürített panelház, mint Gerában, vélhetően bontás előtt. De nézzük csak meg közelebbről!

És mit látok? Hihetetlen! Egy Gothai villamosos falinaptár az egyik szobában!!!

Induljunk vissza a belvárosba, a változatosság kedvéért egy Combinoval, vasút feletti hidakon...

...közúttal közös útpályán, fűvesített zártpályákon. Tessék nézni a jobb alsó sarokban a hátsó szélvédő feliratát: DUEWAG gyártmány, pedig a villamost már a DUEWAG-ot felvásárló Siemens építette!

Visszamentem a belvárosba, pontosabban az Anger megállóba, ami a város villamosos csomópontja, itt az összes viszonylat megfordul, gondoltam hátha itt lesz KT4. Itt éppen egy Combiné... izé... Combino halad el a Főposta és az Anger1 bevásárlóközpont - na és május elseje lévén egy kisebb szakszervezeti tűntető tömeg - előtt.

Itt visszamenve az Anger1 mögött egy érdekes deltavágány-kapcsolat látható: dupla vágányzatnak nem volt hely, így csak egy összekötő vágány van az 1, 5, illetve a 2-es vonalak között, hozzá kapcsolódva pedig egy-egy visszafogó kitérőpár, így - igaz, helytelen vágányon, de - mindkét irányban bejárható a delta.

Ismét két ötrészes Combino, a mosolygósabb arcformával, ezek, Nordhausenhez hasonlóan szintén egy későbbi széria tagjai. És a szél még mindig nem nagyon akarja elfújni az összes felhőt...

Keresztirányban (hogyha már csomópontban vagyunk) egy újabb Combiné megy a 3-ason a főpályaudvar felé, a háttérben pedig egy MGT6-D a másik irányba. KT4 továbbra sincs, viszont van narancssárga Jägermeister teljes reklámos villamos, amire mindig odakapom a fejem, mintha üzemi jármű lenne, meg van másodosztályú vasúti kocsi színűre festett Combino, ami a német vasútat (Die Bahn DB AG) reklámozza stb.

És mit látok?!? Na nem, ez se szállít utasokat! Viszont most már láttam egy síncsiszoló KT4-est!

Menjünk tovább, egy 4-essel. Erfurt hálózata többnyire kétvágányú, legalábbis egyirányban járják a vágányokat a tuják, a fentit kivéve. Itt ideiglenesen, egy útépítés miatt hiányzik a befelé vezető vágány. De természetesen a felsővezetéket nem bántják, nincs is miért. Idefelé ezzel a régebbi, kocka-Combinoval jöttem ki.

Egy egész alakos mobilszolgáltató-reklámmal jön felfelé egy MGT6-D, vele majd visszamegyek a következő nagyobb forgalmú megállóba, a Gothaer Platzra.

* A fénykép a Strassenbahnen zu Ulbrichts Zeiten / Trams in der DDR: Die 60er Jahre in Farbe című könyvből való, GeraMond kiadó (C) 2002

Folytatás >>>

A szöveget és a képeket Báti András készítette, kivéve ahol másként van feltűntetve (C) 2003

Vissza     Tetejére     Fotóalbum     Főlap         Vendégkönyv