Rejtett helyek - Budapest Aréna

Munkám során néha előfordul, hogy olyan építési területekre is eljutok, ahova az átlagember nem. Még ritkábban előfordul az is, hogy van nálam fényképezőgép. Ilyen volt például 2002. szeptember 25-én a budapesti Aréna is, amely a leégett BS helyén épül. Cégünk ott dolgozott, és kíváncsi voltam, mi is van a szürke ufó belsejében - na igen, ezen kívül újdonsült tervezőkollégámnak kellett bemutatni néhány felvonófajtát, hogy élőben is lássa őket.


Nagyon helyes! Nagyon jó tanulási mód a terv és a valóság összehasonlítása a helyszínen :). Egyébként azért van itt ilyen sötét, mert az Aréna tetőterében bolyongunk, világítás nuku. Mellettünk pedig a tátongó mélység, korlát nélkül.


Na persze a tetőteret keresztül-kasul átszelik a folyosók (ott már természetesen korlát is van), ahol a leendő személyzet majd kezelheti a világítást, szellőzést stb. Alul a kűzdőtér látszik. Nosza, tegyünk egy sétát a könnyűfém szerkezetű járdán, megnézzük az épület északi oldalán lévő lifteket. Igen izgalmas átmenni egy ilyen magas szerelőjárdán, ami ide-oda leng minden lépés alatt (mint a gyalogoshíd a Sasadi útnál).


Jómagam.


Útközben lenézek a kűzdőtérre, ezen a részen jól látszik, hol lesz a jégpálya (a különálló rész, ami természetesen hűthető)


A majdani (azaz mostanra már beépített) tetőburkolat alumínium lemezeit láthatjuk, ezeket itt, helyben hajlítják a megfelelő alakúra egy konténer-kígyóba rejtett gépsoron keresztül. A többi konténer és a munkások arányain látszik, milyen magasan is vagyunk.


Na adjunk a személyiségi jogoknak is, hehe :-), már csak azért is, mert elég rosszul sikerült a fotó az új tervezősrácról, nehogy ne örüljön neki, hogy ilyen fotót raktam ki róla :-). Viszont a képen látszik, hogy a tetőjáratok hogyan vezetnek, hogyan keresztezik egymást.


A baloldali képen megint én vagyok, háttérben a Népst... bocsánat, Puskás Stadionnal. Itt nem véletlenül hiányzik a szürkés árnyalatú tetőburkolat, itt valami ablakos részt alakítottak ki, ha jól sejtem, a felső szint folyosója végén természetes megvilágításként funkcionál. A jobboldali képen, a Stefánia út (ahol a troli megy) és maga az Aréna között egy különálló épület készül, méghozzá az úgynevezett "Aréna Parkoló és Gyalogostér", avagy az építkezés második üteme. Ez igazából csak egy eszméletlen nagy, legyező formájú fedetlen placc, alatta parkoló és a déli oldalon két kisebb házikó együttese.


Betekintés a liftakna fejébe, ami itt látható, a laikusnak igazából nem sok mindent mond. Baloldalt a függesztőkötelek bekötése van, amely köteleken a kedves utas is (a fülkével együtt) függ. Középen az egyik vezetősín, ezek tartják irányban őket. A sín végére szerelve az a kerek izé a kötelével a sebességhatároló, akinek igen nagy szerepe van abban, hogy a "lift ne szakadjon le".


Nézzünk be az aknába lefelé is, a benn lévő három lift közül a baloldali kettő látszik felülről, egy nyolc- és egy tizenhárom személyes. Igen meglepő, hogy az épület nyolc felvonója közül csak két, egymás mellett lévő lesz "közforgalmi", kettő teherlift, kettő ételeket visz majd, másik kettő pedig a VIP vendégeknek lesz fenntartva.


A fülkék, amelyekben a kedves utas utazik, alulról. A fülke fenekén az a fekete laposvezeték (függőkábel) pedig többek közt a kedves utas parancsait továbbítja a vezérlőszekrény felé. Keresztben az a két-két lapos vas pedig súly, mert a fülke túl könnyűre sikerült, nehezebb kell, hogy legyen, hogy a függesztőkötél ne csússzon meg a hajtáson, amikor a lift halad.


A liftek már önerőből mászkáltak, ahogy a szerelőbácsik a tetejükön irányították őket. Mondjuk úgy, szerkezetkészek voltak, de sok finombeállítás még hátravolt. Mint például a rendrakás is a szanaszét heverő cuccokkal, vezetékekkel :-).


Itt magunkra lettünk hagyva, úgyhogy kicsit körülnéztünk. Látszik, hogy milyen magasan vannak a tetőjáratok, ahol fenn voltunk, olyan harminc-negyven méter legalább.


Az Aréna déli-délkeleti oldalán is nagyban épül a Gyalogostér. Az a különálló házikó valami sportmúzeumnak vagy minek ad majd otthont, meg valami kávézónak. A középső képen jól látszik, hogy fizikailag is egy árok választja el az Arénát és a Gyalogosteret egymástól.


Vakond módjára próbáltuk bejárni a házat, néha világításra kellett használni a vakut! Ez a déli oldal fő közlekedési folyosója (lesz).


Aztán megnéztük, mit lát majd a látogató. Mintha szellemek járnának itt... na igen, a hosszú exponálás ugye. :-)


Az épület hátulja felé nézünk, a Népstadion irányába. A hátulsó fal mögött van az ideiglenes Volánbusz állomás, amit ugyebár a Gyalogostér építése miatt raktak ide. Alul az a két széles kapu az Ifjúság útjára nyílik.


Baloldalt a kűzdőtér a jégpálya-alappal, jobbra pedig a keleti oldali lelátó (közelebb a metróhoz és a villamoshoz).


Az előző folyosó végén fényt láttunk (és nem dudált :-) ), úgyhogy arrafele mentünk tovább. Így értünk a főbejárat aulájának felső szintjére. Onnan lesétálva a lépcsőn a bejáratnál találtuk magunkat (jobboldali kép), ahol már kezdték felrakosgatni az álmennyezet elemeit.


Hogyan emelnek magasra dolgokat belül, ha már be van fedve a tető? Igen! Autódaruval! :-)


Néhány szót váltottunk még a szerelőinkkel, majd búcsút vettünk a helyszíntől. Még egy utolsó pillantás az ufóra (igaz, felülnézetből vécének tűnik :-) ).


Ez nem is az én honlapom lenne, ha nem jutna a végére egy síndöcögény, mégpedig a 7061. pályaszámú Muki, akinek érdekes módon még megmaradt az iparvasúti-teherszállítós érából a vasúti oldalütköző és középen a vonóhorog a csavarkapoccsal. Tök véletlenül találkoztunk vele, amikor az 1-es villamossal indultunk vissza a telephelyünkre, a Muki pedig csak visszafogni jött ide Ferencváros felé, a Salgótarjáni úti váltók használatának tilalma miatt.


Ilyen "apróságokkal" nem kívántam foglalkozni ezen az oldalon, hogy például a nézőtér bizonyos részeiről nem lehet látni a kűzdőteret (Nemzeti Színház-színdróma), hogy a majdnem kész épület illetékesei még nem is gondoltak arra, hogy hol lesznek a kamera-állások, és hogy miért késett hónapokat az építkezés. Ez az oldal maradjon egyszerűen egy élmény beszámolója, amilyenre sokaknak nem volt eddig - vagy ez után se lesz - lehetősége: "Jártam már az Arénában!"

Vissza     Tetejére     Főlap         Vendégkönyv